Bedrijfskleding


Bedrijfskleding moet zorgvuldig gekozen worden  , overwogen moet worden aan welke eigenschappen deze moet voldoen. Hier in zijn verschillende keuze te maken en is voor elke branche verschillend. Horecakleding moet vooral representatief zijn , waarbij de lasser meer baat heeft bij een brandvertragende overall. Riwear bedrijfskleding en schoonmaakmiddelen kunt u ondersteunen in het maken van de juiste keuzes. Heeft u bijvoorbeeld wegwerpoveralls nodig of juist overalls die elke week gewassen moeten worden .

Kwaliteit
Welke werkkleding u ook kiest , deze zijn  in verschillende materialen en kwaliteiten te krijgen. Hieronder uitleg over de materialen en hun eigenschappen :

Katoen
Zachte vezel katoen worden gesponnen en maken een luchtdoorlatend texiel , er zijn wereldwijd maar 4 soorten katoenplanten die worden gebruikt voor productie. Meer info ….
Katoen heeft positieve maar ook negatieve natuurlijke eigenschappen :
  • Resistent.
  • Kreukgevoelig.
  • Goede vochtopname .
  • Vriendelijk voor de huid.
  • Anti statisch (in grote mate).
  • Draagcomfort.
  • Goed wasbaar tot 90 graden!
  • Slechte Isolerende eigenschappen.
De kreukgevoeligheid word doorgaans tegengegaan door middel van chemische behandelingen.
 
Polyester
Polyester is 100% synthetisch en is bestand tegen niet al te sterke zuren. Polyester heeft een lange levensduur omdat het slijtvast is weinig krimpt. Dit stugge materiaal isoleert amper en kan niet tegen hittebronnen.

Polyester/katoen
De meest gebruikte verhouding is 65% polyester/35% katoen. Door deze stoffen te combineren ontstaat er een lichte stevig stof welke ademende eigenschappen heeft en zeer comfortabel draagt. Doordat polyester een hoge treksterke heeft is deze combinatie zeer duurzaam en gaat gemiddeld 2x zo lang mee dan katoenen kleding.

Fleece
Deze vezel is heeft een isolerende eigenschap welke voor een uitstekend warmtebehoud zorgt. Deze gebreide/geborstelde stof is duurzaam en heeft uitstekende draag eigenschappen . Fleece is polyester en kan is goed wasbaar.
 
Eigenschappen katoen katoen/polyester polyester/katoen
Kleurecht - + ++
Slijtvast - + ++
Krimpgevoelig + - --
Kreukherstellend - ++ ++
Vochtabsorberend ++ + -
Warmte isolerend + + -
Wasbaar ++ ++ ++
Drogen/persen + + -
Comfortabel ++ ++ +
Bescherming olie/vet ++ ++ +
prijsverhouding 100 120 105
 
Hier boven een overzicht van de verschillende vezels en hun voor en nadelen. Wij hopen dat u nu een beeld heeft welke materialen u voor uw bedrijfskleding nodig heeft. Mocht u twijfelen over de aankoop van producten neem dan contact op met Riwear , wij helpen u graag verder .